Images on Portfolio Pages Show Up... Sometimes

xanderdavis
Posts: 20
Joined: Tue May 30, 2017 12:52 am
Contact:

Images on Portfolio Pages Show Up... Sometimes

Postby xanderdavis » Thu Jun 01, 2017 4:52 pm

Images on Portfolio Pages show up... sometimes.

By viewing my portfolio, you should be able to see several images on the first three portfolio pages. They sometimes show up, sometimes not.

Start here:
https://www.xanderdavis.com/portfolio/w ... -regicide/

I'm embedding them like this:
<img src="/wp-content/uploads/2017/05/WH40kChess-HUDConcept-03-1080p-XD.jpg" alt="WH40kChess-HUDConcept-03-1080p-XD" width="100%" />

No matter what I try, nothing seems to matter. Whether I include src="https://www.xanderdavis.com/..." or keep it absolute and domain-agnostic seems to make no difference (although this made a huge difference on another WordPress site I made, where keeping it absolute starting with just the '/' fixed it).

PS: All other images elsewhere on the site load reliably.

Thoughts?

User avatar
pirateS
Site Admin
Posts: 6220
Joined: Wed Nov 05, 2014 11:49 am
Contact:

Re: Images on Portfolio Pages Show Up... Sometimes

Postby pirateS » Thu Jun 01, 2017 7:08 pm

Hi,
The theme is using Lazy Load feature; it's one of the ways to speed up the website. The images will not be downloaded immediately, only downloads when the images within the screen. Sometimes, in the case your internet is slow, it may take a few time to download the image from the server into the browser.
Thanks

xanderdavis
Posts: 20
Joined: Tue May 30, 2017 12:52 am
Contact:

Re: Images on Portfolio Pages Show Up... Sometimes

Postby xanderdavis » Thu Jun 01, 2017 11:28 pm

I don't think that's what's happening, because the images can be loaded once and then disappear after that on a page refresh or another view. It seems random.

EDIT: I disabled the Ajax Loading Feature to test and it made no difference. Sometimes images loaded, sometimes not.

User avatar
pirateS
Site Admin
Posts: 6220
Joined: Wed Nov 05, 2014 11:49 am
Contact:

Re: Images on Portfolio Pages Show Up... Sometimes

Postby pirateS » Fri Jun 02, 2017 1:51 pm

Hi,
Could you please take a screenshot or video of this issue? I also test it too.
Thanks

xanderdavis
Posts: 20
Joined: Tue May 30, 2017 12:52 am
Contact:

Re: Images on Portfolio Pages Show Up... Sometimes

Postby xanderdavis » Mon Jun 19, 2017 11:03 am

Try deleting your history and view the first three portfolio pages:

https://www.xanderdavis.com/portfolio/w ... -regicide/
https://www.xanderdavis.com/portfolio/darksiders-2/
https://www.xanderdavis.com/portfolio/t ... cybertron/

You will see that each of these has YouTube videos embedded. They always show up. However, sometimes the portfolio images do not show up until you refresh the page repeatedly. And when they do show up, sometimes upon viewing the page again, they will disappear.

The images are embedded like any other image would be on WordPress. Here is an example of the embed code of an image that sometimes shows up:

<img src="/wp-content/uploads/2017/05/Darksiders2-MainMenu.png" alt="Darksiders 2 - Main Menu" width="100%" />

That image is here:
https://www.xanderdavis.com/wp-content/ ... inMenu.png

That is so straightforward, there should be no reason why that doesn't load. Even if you sit on the page after loading it, the missing images will never load. It's like something is stopping the images from loading, which seems to be a bug with the theme itself.

I have also tested this on multiple networks. My regular network at my office has 60 Mbps down normally. I also tried it on my iPhone over LTE. Same issue, same faulty behavior. Sometimes the images show up. Sometimes they don't.

It just doesn't reliably work.

I can capture a video for you, but this explanation should get the point across. And you can easily test it yourself to see.

I'm on macOS using Safari. This same behavior is seen on iOS Safari and macOS Firefox. It should work on any browser.

I hope we can resolve this bug as soon as possible.


xanderdavis
Posts: 20
Joined: Tue May 30, 2017 12:52 am
Contact:

Re: Images on Portfolio Pages Show Up... Sometimes

Postby xanderdavis » Wed Jun 21, 2017 1:36 pm

Tonight I tried converting all PNGs and JPEGs to JPEG Compression 7 with Progressive 3 settings, which reduced the image size of the Darksiders 2 page from 6 MB to 1 MB. I did this for Warhammer 40k Regicide, Darksiders 2, and Transformers: War for Cybertron each.

This helped slightly, but this may have just been luck. The same behavior still happened. Sometimes the images would load. Sometimes not.

It seems to me something in the way the page is loading from the Theme is preventing the images from showing up. Usually if they don't show up and you proceed to the next page, then go back, they will show up.

How can we fix this? I'm about a few days away from giving up and dumping this theme, reporting this to ThemeForest, and asking for a refund. You guys made a Portfolio theme that can't show portfolio images reliably. That's a pretty hard fail.

xanderdavis
Posts: 20
Joined: Tue May 30, 2017 12:52 am
Contact:

Re: Images on Portfolio Pages Show Up... Sometimes

Postby xanderdavis » Thu Jun 22, 2017 2:12 am

Are you even going to reply? You requested screenshots and a video. I delivered them. What is the status of this issue?

User avatar
pirateS
Site Admin
Posts: 6220
Joined: Wed Nov 05, 2014 11:49 am
Contact:

Re: Images on Portfolio Pages Show Up... Sometimes

Postby pirateS » Fri Jun 23, 2017 1:58 am

Hi,
We are working on this issue. I will reply you latest tomorrow.
Thanks

xanderdavis
Posts: 20
Joined: Tue May 30, 2017 12:52 am
Contact:

Re: Images on Portfolio Pages Show Up... Sometimes

Postby xanderdavis » Fri Jun 23, 2017 2:05 am

Okay-- thank you :)


Return to “OZ”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests